10.10.2015 12:08

Скок на нападенията на мигранти в Германия

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германското правителство казва, че тази година е имало почти 500 нападения на сгради, предвидени за търсещи убежище в страната, предаде Би Би Си, цитирана от Гласове. Това е три пъти повече, отколкото през 2014 г.

Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер е нарекъл тези инциденти „позорни”. Две трети от тях са предизвикани от местни хора, които не са били криминално проявени.



Министър де Мезиер е призовал за твърди мерки. Някои от посегателствата са против празни сгради, в други случаи обаче в тях вече са настанени хора. Извършителите, е добавил министърът, „трябва да знаят, че деянията им са недопустими – нападения, опити за убийство, палежи”.


Германия очаква да приеме през цялата година не по-малко от 800 000 чужденци, които търсят убежище. Ръководителите на южната провинция Бавария искат Берлин да ограничи притока на мигранти.

 
Консервативното правителство на Християнсоциалния съюз в провинцията – въпреки, че е партньор с християндемократите на Ангела Меркел – не е съгласно с нейната политика на „отворени врати”.


Бавария е посрещнала 241 000 мигранти между 1 септември и 5 октомври, отбелязва Би Би Си. 86 хиляди от тях са били пренасочени към други райони.

"Трябва да ограничим имиграцията, за да поддържаме обществената солидарност с онези, които се нуждаят от защита", подчертал в петък баварският министър-председател Хорст Зеехофер.

 
Зеехофер е добавил, че поставянето на таван за броя приемани е необходимо с оглед на вътрешната сигурност. Той е добавил, че притокът на мигранти не създава терористична заплаха, но съществува «въпрос за престъпността в по-широк смисъл».

Същевременно заместничка на баварския премиер е предупредила, че Германия може да очаква общо до 7 милиона бежанци. Това според нея ще стане, когато към получилите убежище законно се присъединят техни роднини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв