05.10.2015 12:01

Десницата е победител на изборите в Португалия

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващата дясноцентристка коалиция е безспорен победител в португалските парламентарни избори, виждани от много наблюдатели като референдум за политиките на икономии на правителството, въпреки че все още не е ясно дали десницата ще има абсолютно мнозинство в бъдещия парламент, съобщава Агенция Фокус.


Коалицията между социалдемократите на министър-председателя и консервативната Народна партия се нуждае от 116 места, за да контролира 230-местния парламент, като прогнозите са, че няма да им достигне съвсем малко.


По последни данни, при обработени три четвърти от бюлетините, коалицията на министър-председателя Педро Пасуш Коелю води с 39,16 % от гласовете, а опозиционната Социалистическа партия на бившия кмет на Лисабон Антонио Коста изостава с повече от седем процента.


След като предварителните резултати станаха известни Пасуш Коелю заяви, че е „готов“ да сформира правителство, а претендентът Коста призна своето поражение. „Социалистическата партия не постигна своите цели, и аз поемам пълната политическа и лична отговорност“, заяви той пред репортери в португалската столица, но уточни, че няма намерение да подаде оставка.


До 16,00 часа местно време избирателната активност бе около 45 %. Избирателните кабини бяха посетени от малко над четири милиона избиратели.


Очакват се окончателните данни за процента гласували и точното разпределение на вота.


Убедителна победа на дясната коалиция е голям обрат за правителството, което от четири години провежда непопулярни реформи, увеличили безработицата и емиграцията в най-бедната държава в Западна Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате