30.09.2015 14:58

Парното поевтинява с много по-малко от първоначално обявеното

Видян 924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парното и топлата вода ще поевтинеят от октомври за клиентите на топлофикациите в 7 града, но не колкото ни бяха обещали.


В София цената на топлоенергията ще спадне с 4,3 %, в Плевен с 2,39%, в Бургас с 0,93%, във Варна с 1,24%, във Враца – 3,91%, във Велико Търново с 0,14%, а в Разград - 3,85%. Единствено за Пловдив има повишение с 0,7%. Това обяви след закритото заседание на КЕВР нейният председател Иван Иванов, цитиран от Фокус.


Преди дни от КЕВР лансираха доста по-солидно поевтиняване на парното. За София се предвиждаше понижение със 7,2%. Топлинната енергия можеше поевтинее от 1 октомври също в Пловдив с 4,6%, в Плевен с 3,4%, в Бургас с 1,5%, във Варна с 1,7%, във Враца – 4,3%, както и за абонатите във Велико Търново - 3,5% и Разград – 4,3%.


Председателят на КЕВР каза тогава, че газът може и да поскъпне от януари, но ще се направи всичко възможно цената на топлинната енергия да не се повиши в средата на отоплителния период.


„Това може да не се случи (поскъпването на газа), но ние от КЕВР сме длъжни да се предпазим от подобен риск. Виждате, колко е непредвидима ситуацията в Близкия Изток и това преди е водило до повишаването цената на природния газ“, каза тогава той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се