26.09.2015 10:13

Милованович: Сърбия да се държи като държава, а не като територия

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хърватският премиер Зоран Милованович призова "Сърбия да се държи като държава, а не като територия", съобщава БГНЕС. "Сърбия трябва да функционира като държава. Това означава да не се прави бизнес с хората, които пристигат в Сърбия. Тези хора в Сърбия влизат със 100 евро, а излизат с 50 евро. За всичко им се взимат пари. Предложих автобуси за тяхното транспортиране до хърватската и унгарската граници. Искам да ми отговорите кой и по какви причини отказва това предложение", попита Милованович в интервю за сръбската държавна телевизия. Разговорът бе проведен часове след като бе вдигната блокадата на границата между двете държави. Граничните пунктове между Хърватия и Сърбия бяха затворени в нощта между неделя и понеделник от страна на властите в Загреб поради огромния прилив на бежанци. Само за 7 дни от Сърбия в Хърватия пристигнаха над 60 000 души. "Сръбското правителство се държи все едно управлява държава от Третия свят. А Сърбия не е такава и аз много добре знам това. Поради тази причина направих това изявление. Ако ставаше въпрос за Афганистан нямаше да казвам нищо", каза Милованович в отговор на въпроса на водещия, защо е нарекъл Сърбия територия, а не държава. Преди два дни хърватският премиер каза, че Сърбия не функционира като държава, а като територия след като пуска хиляди мигранти да прекосяват границите през нивите и полетата. Само за 7 дни от Сърбия в Хърватия пристигнаха над 60 000 души.


 На въпроса, защо е нарекъл сърбите варвари Зоран Милованович отговори: Кога съм казал, че сърбите са варвари? Моля да ме цитирате! Призовавам Ви да не манипулирате хората, както това прави Александър Вучич /сръбският премиер , бел.ред./. Вие правите инсинуации. Аз казах, че унгарците смятат всички на юг от тяхната страна за варвари. Сърбите не са варвари, а унгарците и тяхното общество считат за варвари арабите", каза още Зоран Милованович. В края на разговора Милованович попита водещия дали е наясно, че Хърватия като член на Европейския съюз може да блокира членството на Сърбия в евросъюза. "Аз не желая подобно нещо. Ние искаме да имаме нормални отношения. През последните дни в сръбските медии се пише, че ние сме някаква усташка банда, че сме кретени и идиоти. Това ме притеснява. Още веднъж повтарям - Сръбското правителство действа все едно не управлява държава, а територия. Хърватските автобуси и влакове превозват бежанците без да им взимат нито едно евро. Спрете да правите бизнес от това. Хората в Сърбия вече няколко месеци живеят от бежанците", каза още Зоран Милованович.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.