24.09.2015 16:36

Плаща ли Гришо данъци в България?

Видян 5157 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В сайта на АТП – асоциацията на професионалните тенисисти, срещу името на Григор Димитров е записано, че той е „резидент”, сиреч постоянно пребиваващ в Монако. Означава ли това, че не плаща данъци в България?
С този въпрос се обърнахме към говорителя на НАП Росен Бъчваров. Поради закона, той не можа да ни каже плаща ли конкретно Гришо данъците върху милионите, които изкарва, в нашата хазна, но в случай, че е обявил постоянно местопребиваване в Монако, се водел „неместно лице” за нас и нямал задължение към нашата държава.
Обърнахме се за коментар и към известния консултант по международни правни регистрации Александър Пелев. Той посочи, че за разлика от България, където данъкът е само 10%, но съществува, в княжеството на Ривиерата за физически лица ставката е 0 на сто. Няма данъци!
Най-важното условие е човек да вкара 500 000 евро в местна банка и да покаже нотариален акт за собственост на имот в държавата с площ 2 кв.км или дългосрочен договор за наем там. За повечето хора има предвидени различни срокове на реално пребиваване, за да поддържат статута на „резиденти”, но за спортистите има съществени облекчения. По тази причина много тенисисти, пилоти от Формула 1 и други атлети, изкарващи милиони годишно, избират данъчния рай за свое местожителство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Асан 04.09.2021 05:08

    Лайнар 90% данък му вземете :)))

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.