19.09.2015 10:32

Бежанците в Одрин чакат турския премиер, искат да отидат в Гърция

Видян 1224 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Придвижването по международната магистрала от Одрин до Истанбул е затруднено заради отказващите да я напуснат близо 2 хиляди сирийски бежанци. Атмосферата в района, където се намират мигрантите, е много напрегната, съобщава БНР.


Екипът на БНР се оказа изведнъж заобиколен от всички страни от предвижващи се сирийски бежанци, които се опитаха да стигнаха до Одрин, но на 2 км преди граничния град бяха спрени от турската полиция. Повече от тях искат да напуснат Турция и през Гърция и Македония да продължат пътя си към Германия. Мигрантите искат да бъдат чути от премиера на страната Ахмет Давутоглу и да бъдат пропуснати до Гърция.


Един от тези хора е младият сириец Ахмед, които през последните две години е бил в Йордания. Пред екипа на БНР той обяви исканията им: „Ние излъчихме представител, които замина за среща с турския премиер Давутоглу, и искаме да ни бъде позволено да продължим към Гърция и да бъде премахната армията от границата на Турция. Предстои ни да видим какво ще стане, но ние няма да се махнем от магистралата за Истанбул, защото искаме да продължим по пътя си за Европа".


Обстановката в Одрин остава сложна, заради сирийските бежанци, които се надяват да достигнат до границите на ЕС - Гърция и България. Засега властите в Турция съседка успяват да удържат положението под контрол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата