18.09.2015 11:12

10 000 нередовни пътници със запор на заплатата

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  10 000 нередовни пътници могат да се окажат със запор върху заплатите си заради неплатено билетче за градския транспорт, съобщава КРОСС. Частни съдебни изпълнители вече преследват нередовните пътници в столицата, за да съберат борчовете им към общината.


До мярката се стигна още в края на миналата година, след като събирането на сумите от актове се оказа почти невъзможно. До края на юли те са успели да съберат над 52 000 лева от нередовни пътници. С промяна на наредбата за пътуване в градския транспорт в края на септември пък беше дадена възможност на гратисчиите да се издължат в 3-дневен срок след съставяне на акта, като платят само 20 лева - колкото е размерът на самата глоба. Мерките, които предприехме, дадоха резултат. Два пъти повече хора са


се възползвали от „промоцията" и са се издължили в посочения срок, като са избегнали акта за 100 лева, обясниха от общината, пише "Монитор".


От Камарата на чесеитата обясниха, че до момента са вкарали в хазната на общината близо 3,5 млн. лв. за последните две години. Много малка част от тази сума обаче е дошла от гратисчиите. Основна задача на бирниците е била да събират неплатени местни данъци и такси, като от общината са им възложили да приберат близо 10 млн. лв. от некоректните платци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей