09.09.2015 15:35

МВР пуска спецове под прикритие

Видян 1001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР ще обучава свои служители за агенти, които да работят под прикритие, за да разкриват тежки умишлени престъпления и да защитават националната сигурност. Това предвижда нова наредба, подготвена от екипа на министър Румяна Бъчварова, която бе разгледана на заседанието на кабинета, предаде Блиц.


Очаква се ченгетата под прикритие да участват в оперативно-издирвателната дейност на силовото ведомство и в наказателното производство, по искане на компетентните органи. Те ще бъдат използвани само при доказана необходимост, когато възложените задачи не могат да бъдат изпълнени по друг начин, или при наличие на обективни възможности за внедряването им. На практика тези агенти под прикритие ще проникват в обкръжението на лица, представляващи интерес за органите на реда, като ги наблюдават и събират данни за замисляни, подготвяни или вече извършени тежки умишлени престъпления. Спецовете ще имат право на документи с фиктивна самоличност, както и да създават фалшиви фирми или нестопански организации в подкрепа на дейността си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.