07.09.2015 15:19

Откраднаха 400 бона и 400 квадрата паркет от Двореца

Видян 9992 пъти | Коментари 0
Гласували 12 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вежди май ще бяга посланик, разплитат далавери за милиони и в НХГ, и в Квадрат 500, и в САМСИ, и в музея на социзкуството

Голяма драма настъпва за културния министър Вежди Рашидов. Слуховете, че ще бяга посланик в Париж и ще отстъпи поста в кабинета на Мирослав Боршош – фаворита на ресорния вицепремиер Румяна Бъчварова, май няма да се окажат преувеличени.
Злоупотреби за 400 000 лв. и 400 квадратни метра изчезнал паркет от времето на Фердинанд, оценяван на баснословна сума, са били регистрирани от проверяващите държавни институции в царския дворец, който в момента е нещо като нищо на света, а преди беше Национална художествена галерия. Без да се знае по каква точно причина безценният фигурален паркет от 19-и век е заменен с обикновен, са изписани стотици квадрати повече от настилката, отколкото е необходимо. Въпреки указанията на специалстите да не се подменя оригиналната виенска дограмана близо век и половина, това е сторено и то е взета най-евтина еднокамерна, при положение, че всеки среден човек знае, че струва само петкамерната. За нея обаче е плащано като за суперлукс. Всичко това разкри бившият шеф на галерията и бивш заместник-министър на културата Борис Данаилов. Според него откраднатите 400 000 лева са 15% от цялата сума на ремонта на Двореца, който без друго е доста некачествен и то си личи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог