07.09.2015 10:57

Станишев: Необходим е европейски отговор на кризата с бежанците

Видян 1081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес повече отвсякога след Втората световна война стотици хиляди хора напускат родните си места заради конфликти. Това е човешка трагедия – семейства оставят близки, работни места и собствеността си, рискуват живота си, надявайки се да намерят сигурност. Те тръгват с надежда, но всеки ден има новини за загинали преди да достигнат Европа или на европейска земя.”


 


“Хуманитарна криза в такива епични пропорции изисква пропорционална реакция на ЕС – всяка държава да сподели тази отговорност. Към това призоваха френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел. Не можем да останем безучастни пред лицето на такава трагедия. Човечността не го позволява. ", заяви президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.


 


"Солидарността е нашият основен принцип като социалдемократи, който ни държи заедно. Затова винаги сме призовавали 28-те държави- членки да споделят отговорността за предоставяне на убежище на бежанците.


 


 Европейската комисия се опита да направи по-единна политика за миграцията и търсенето на убежище, но стана ясно, че доброволните схеми за преместване и установяване на ново място не работят. Имаме нужда от постоянен Европейски механизъм за справедливо разпределяне на лицата, търсещи убежище в европейските страни-членки.


 


Но на първо място трябва да обърнем внимание на основните причини за миграцията. Войните, бедността и нарастването на неравенството са глобални, а не местни проблеми. Докато не се справим с тези причини в световен мащаб, не можем да отречем правото на всеки да търси по-добро бъдеще в сигурна среда."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и