03.09.2015 15:36

Частните детски градини ще получават държавна субсидия

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 За осъществяване на задължителното предучилищно и училищно образование на децата и учениците, както и за училищното образование на учениците в частните детски градини и училища може да получават държавна субсидия. Това приеха депутатите с приетите текстове в Закона за предучилищното и училищното образование, внесен от ГЕРБ, съобщава Агенция „Фокус”.


Включването на частните детски градини и частните училища в системата на държавно финансиране се извършва по тяхно заявление, направено по ред, определен с държавния образователен стандарт за финансирането на институциите. Депутатите одобриха кога частните детски градини и частните училища получават държавна субсидия, те могат да извършват дейности срещу заплащане само извън финансираните от държавата.


Текстовете, засягащи финансирането, бяха гласувани алинея по алинея. По този начин се прие и намерението частните детски градини и частните училища, които са включени в системата на държавно финансиране, да осигуряват възможност за приемане в тях на деца и ученици, в това число такива с изявени дарби и/или със специални образователни потребности, да се обучават без заплащане на дейностите. Условията за прием на деца и ученици се определя с държавния образователен стандарт за финансирането на институциите, а конкретните изисквания и редът за прием – с правилника на съответната институция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева