Свързани новини

03.09.2015 12:05

Плевнелиев откри щаба на НАТО в София

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Росен Плевнелиев преряза лентата на щаба на НАТО в София, съобщава 24 часа. Така нариченият щаб за интегриране на силите на НАТО се намира в сградата на министерството на отбрана срещу института "Пирогов".


По същото време такива щабове на Алианса бяха открити и в Полша, Румъния, Литва, Латвия и Естония.


Според президента Плевнелиев реализацията на този щаб е в изпълнение на решението за разгръщане на силите на НАТО с много висока степен на готовност. Той припомни и препоръките на Консултативния съвет за национална сигурност при президента България повече да не се дават поръчки на ненатовски фирми за въоръжение и бойна техника.


Българската армия може да бъде полезна на НАТО само, ако действа със съвместима техника. По думите му до края на годината трябва да се разработи нов план за развитие на въоръжените сили.


Специално за церемонията от Брюксел пристигна Джеймс Апатурай, заместник-помощник на генералния секретар на НАТО, както и адмирал Марк Фергюсън, командир на съвместното командване на силите в Неапол. Днес в длъжността си командир на българския щаб на НАТО встъпи полк. Стайко Прокопиев, офицер от Българската армия. Той ще ръководи 41 души, половина от които българи.


Отсъстваше министърът на отбраната Николай Ненчев, който е на форум в Люксембург за хибридната война. Присъства и министърът на външните работи Даниел Митов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак