02.09.2015 15:13

Сътрудничим със Световната банка за европейските фондове у нас

Видян 2240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепрезидентът на Световната банка за Европа и Централна Азия Сирил Мюлер подписаха  днес Меморандум за разбирателство, партньорство и подкрепа при усвояване на Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
В изпълнение на Меморандума ще бъдат сключвани двустранни споразумения за техническа помощ от всички управляващи органи и бенефициенти по оперативните програми, финансирани чрез ОП „Добро управление“. Консултантският принос на Световната банка ще е в приоритетните сфери за инвестиции със средства от ЕС, сред които околна среда, транспорт, енергетика, развитие на селските райони, горски сектор, рибарство, финансови инструменти, публична администрация и др.
„За България Световната банка не е просто консултант, а стратегически партньор - не само за техническа или отраслова експертиза, каквато България вече има натрупана, а за дългосрочно планиране на реформите във всички критични сектори,“ заяви вицепремиерът Дончев при подписването. “Сътрудничеството ни ще подпомогне и реализирането на предварителните условия за европейското финансиране, така че да осигури солидна основа за изпълнение на новите оперативни програми“.
“Световната банка подкрепя България в изпълнението на европейските приоритети на страната“, заяви Сирил Мюлер при подписването на Меморандума. „В бъдеще, ние вярваме, че в рамките на подготвяната нова рамка за партньорство България ще се възползва максимално от членството си в Групата на Световната банка при изпълнение на Оперативните програми на ЕС както от страна на правителството, така и от страна на частния сектор. Екипът на Световната банка е твърдо решен да продължи да предоставя данни и анализи, базирани на доказателства, в изпълнение на правителствените приоритети през новия програмен период 2015-2020.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!