Свързани новини

28.08.2015 16:09

Намериха лични данни на араби в разбитата печатница

Видян 1486 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В разбитата печатница за фалшиви документи в Пловдив са открити лични данни на араби, съдейки по имената им. Това съобщи на пресконференция началникът на Криминална полиция в Пловдив Николай Кирков, съобщава Агенция "Фокус". "От комуникацията, която имат нашите служби с тези в Европа става ясно, че много чести са уведомленията от страните от ЕС за задържани лица от трети страни с неистински български документи", каза Кирков. "Това показва, че нашите документи са търсени", добави той. Тепърва ще се изследват откритите документи, тефтери, флашки и заготовки, ще се правят множество експертизи.


  Иззети са били около 25 готови неистински лични карти, 19 свидетелства за управление на МПС и 5 броя чуждестранни паспорти и др., както и много заготовки. Кирков съобщи още, че в кутия от Русенско варено, с двойно дъно са открити няколко флашки, които най-вероятно съдържат ценна информация. Това ще стане ясно също от експертизите. Друго, което прави впечатление е, че машините за изработване на фалшивите документи са скъпи и висококачествени, което означава, че документите също са с добро качество, каза Кирков. Открита е и машина за правене на графичен печат, като този на новите български документи с перфорация. Машината е доста скъпа, което предполага и много добро качество. Оборудването е било пълно. Открити са още и заготовки за неевропейска валута, възможно е да са иракски динари. Това също ще покажат експертите. Помещението, в което е открита печатницата, е било наето отскоро. Преди това печатницата е била на друго място. Намерени са и много лични данни, тефтери и снимки. Изготвяните документи са предимно за две страни в Европа, но кои са те засега няма да се оповестява, съобщиха от полицията. На черно неистинските български лични документи вървят между 150 и 350 лева, каза Кирков. Разработката на криминалистите от Пловдив е от няколко месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се