01.08.2015 14:00

ЕС фермери губят 5,5 млрд. евро от продоволственото ембарго на Русия

Видян 481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Селскостопанските производители в страните от Евросъюза са загубили 5,5 млрд евро в резултат на продоволственото ембарго на Русия, е съобщил Албер Ян Маат, президент на базирания в Брюксел професионален съюз на 28 милиона европейски фермери Copa-Cogeca.


 


Маат приветствал решението на Еврокомисията да продължи мерките за подкрепа на селскостопанския сектор, но ги нарекъл недостатъчни за „компенсиране на тежките финансови загуби, понесени от производителите” на свинско месо, плодове, зеленчуци и млечни продукти. ЕС бил принуден да прибегне към тези мерки във връзка с руското ембарго за внос на редица продоволствени стоки, наложено в отговор на санкциите на Евросъюза.


 


В тази връзка лидерът на Copa-Cogeca призовал ЕС да разработи детайлни мерки за подкрепа на производителите в регионите, най-пострадали от ембаргото.


 


По данни на Еврокомисията, през 2014 г. експортът на селскостопанска продукция в Евросъюза в трети страни се е увеличил с 1,6% в сравнение с 2013 г., което е съставлявало общо 7,2% от обема на външната търговия на ЕС. Най-изнасяни стоки са били алкохол и пшеница. Външните продажби на детски храни, брашно, нишесте и млечни смеси са се увеличили с 23%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп