31.07.2015 17:50

Теменужка Петкова: КЕВР постави на равни условия битовите потребите и индустрията

Видян 516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По отношение на цената на електрическата енергия компетентността е изцяло на КЕВР. Това коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „Лице в лице“ по БТВ, цитирана от novini.bg.


 


Ние нямаме основание да се съмняваме в компетентността й. Цената на таксата задължение към обществото до настоящия момент се плащаше от битовите потребители, с настоящето си решение КЕВР постави на равни условия битовите потребите и индустрията, обясни министър Петкова. Цената за индустрията, която генерира разходи над 30 гигават часа годишно ще ползва намаления и ще плаща 19 лв. такса задължение към обществото.


 


По отношение на това дали се стимулират кражбите в енергетиката тя заяви, че оценява загрижеността, която проявява обществото към енергетиката, но според нея, тя е трябвало да бъде проявена още преди 10 години. По думите й правителството предприема бързи и решителни мерки, които са насочени да спрат течовете в системата.


 


Спряхме преференциите към ВЕИ централите, беше въведен финансов контрол по отношение на енергийния микс и всички предприятия, които влизат в него, припомни Теменужка Петкова. Сектор енергетика трябва да бъде стабилен и предвидим сектор. Българското правителство направи всичко необходими така че да се стабилизира сектора максимално бързо, каза още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.