31.07.2015 17:26

КЕВР вдигна цената на тока за бизнеса, намали я за домакинствата средно с 0,11%

Видян 1413 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на електроенергия за битовите потребители намалява средно с 0,11%, добавката „Задължение към обществото“ става еднаква за битовите и стопанските потребители и ще бъде 38 лева. Това реши КЕВР преди минути, съобщи bTV.



„Цената на тока за битовите потребителите намалява с 0.11%. Това е така, защото приетите от правителството мерки създадоха предпоставки за намиране на резерви в енергетиката. И така първоначалното увеличение на цената с 2%, бе трансформирано в намаление“. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов, предаде репортер на БГНЕС.


 


Иванов подчерта, че токът за абонатите на ЧЕЗ ще поевтинее с 0.63%, на ЕVN – 0.44%, на ЕРП "Златни пясъци"  - 5%, но за абонатите на "Енерго про" ще има повишение с 1,9%.


 


 


Добавката "Задължение към обществото" ще бъде еднаква и за бита, и за индустрията или 38 лв. При енергоемките потребители, които ползват над 30 гигават часа ел. енергия, добавката ще бъде 18.70 лв.


 


Наредбата добави и междинно стъпало за индустриалните потребители, които ще плащат надбавка "Задължение към обществото" в размер на 26.65 лв. За потребителите над 10 гигават часа ел. енергия сумата ще бъде 37.90 лв.


 


Новите цени влизат в сила от 1 август, но председателят на КЕВР заяви, че ако бъдат намерени още резерви в енергетиката, Комисията може да преразгледа своето решение след 3 месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!