31.07.2015 10:07

Домусчиев: Ако токът поскъпне, продължаваме протестите през септември

Видян 874 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако цената на тока се вдигне, ще продължим протестите през септември. Те не са срещу правителството, а срещу правенето на реформи в енергетиката. Не можем да забравим всички пазарни принципи и да страдат хората и бизнеса. Ако това днес се случи, в неделя пак ще поискаме оставката на шефа на КЕВР, а защо не и на цялата комисия". Това заяви пред БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, цитиран от БЛИЦ.


 


Над 10 000 души излязоха на протест в сряда, организиран съвместно от работодателите и синдикатите, срещу цената на тока.


 


Токът трябва да се продава спрямо регионалните цени в региона. В момента цената е ниска, такъв е периодът. Но тук говорим за една надбавка, която не е на никакъв пазарен принцип, и този данък сега става най-високият в Европа. Той ще бъде плащан и от индустрия, и от население. От него ще се формира 40 на сто от цената, възмути се Домусчиев.


 


Парадоксално е, че след неколкократни срещи на работодатели и синдикати с премиера и след като стигнахме до извода какви промени трябва да се направят в закона за енергетиката, в крайна сметка доста се оряза това, което трябва да се приеме. Специално в частта за ВЕИ-тата. Ще има страшни схеми, нека не съм лош пророк, и това ще вкара няколко милиона дефицит в системата, посочи Домусчиев. И допълни, че пробойните продължава да ги има и това е ставало винаги в полза на определени хора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния