28.07.2015 15:59

НС удължи срока на действие на Временната комисия за енергетиката

Видян 453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание удължи срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в България до 30 ноември 2015 г. Това стана ясно в началото на днешния извънреден пленарен ден, информира БГНЕС.


132-ма народни представители подкрепиха решението, против бяха 2-ма и 10 се въздържаха.


Преди това депутатът от БСП Красимир Янков припомни, че комисията е създадена на 19 февруари със срок на действие 2 месеца, а сега се предлага да бъде удължен до 30 ноември. "Призовавам председателя а комисията за точна преценка на необходимия срок и продължаването на дейността на комисията да се вмести стриктно в този срок. Ако трябва заседавайте всеки ден, но спазете срока. Цялото общество чака да чуе резултата от вашата работа", призова Янков.


Според него, ако се установят лоши практики, може би, ще трябва да се помислим за Временна анкетна комисия за работата на службите и компетентните институции за сектор енергетика.


Валери Жаблянов от БСП, също взе думата като запита за какво се създава тази комисия, въобще, ако няма задължения, поне в междинен доклад да информира народните представители какво става в този енергетиката. "Занимаваме се с поправки на закони на парче, има липса на цялостна информация за състоянието на отрасъла. Ако трябва комисията да се засили с експерти и други депутати. Когато на улицата излязат производителите на електроенергия това означава, че някой тотално е объркал политиката в енергетиката. Има липса на ценова политика", отбеляза Жаблянов.


Валери Симеонов, който е председател на временната комисия посочи, че като външен наблюдател е нормално Валери Жаблянов да недоволства. Симеонов заяви, че комисията ще представи доклад в четвъртък на открито нейно заседание.


"С течение на работата на комисията поставихме акцент върху най-големите участници в регулирания пазар, заради тяхното влияние върху цените. Сред тях са ВЕИ, ЕРП-тата. За да имаме финансовата информация за първоначалните инвестиции на ВЕИ-ата ни трябваха докладите на АДФИ, които излязоха преди 2 седмици", обясни още Валери Симеонов.


От Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България поискаха удължаване на работата си до 30 ноември тази година поради огромния обем на дейността, която членовете на комисията извършват, както и документацията, с която се занимават. В допълнителните месеци, които комисията иска за дейността си, са предвидени анализи на предоставената информация за АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на