17.07.2015 00:07

Нови скандални брошури от Министерството на туризма, то отрича

Видян 3549 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Уволнение на министъра на туризма Ангелкова заради поредни скандални по глупост брошури, които ведомството разпространява поискаха от сдружението Балкани в предаването на Милен Цветков по Нова тв. Преди време същата екоорганицзация извади дипляни, където страната ни се рекламира с лов на гризли и сьомга, каквито нашата природа не ни е дала - нещо като Скалистите планини от тв клипа на президента за ЧНГ - от неговия екип дойде и Ангелкова. Сега се оказва, че на любителите на птиците се предлага лов на несъществуващия на планетата Земя вид "тръстиков корморан". Думата "резерват" е преведена като reservation. Други названия са преведени буквално от български на английски език, а в речта на Шекспир те са съвсем различни. Най-малката разлика е при розовия пеликан, който в света се нарича white, а не pink. Грешките са многобройни и не подсказват нито професионализъм, нито отговорност при пилеенето на парите на данъкоплатеца, независимо дали идват директно от хазната или през еврофондовете. Поради тези и други откровени глупости Балкани искат уволнение на министъра заради "некадърност", както те я определят. От Министерството на туризма ни съобщиха, че са направили проверка, която е установила, че има два вида брошури. Едната била държаната от Милен Цветков от периода 2007-2009 г. и не се разпространявала, а другата е от 2012 г. и в нея нямало грешки, което щели да разкажат довечера като право на отговор по Нова. Водещият обаче спомена нещо много по-важно от брошурите, без да ни цитира, данните на хотелиерите от Слънчев бряг за рекордно ниската заетост на най-големия ни курорт, които 19 минути публикува вчера. В дискусията беше коментирана и темата, че заради предишния скандал с брошури са били уволнени трима души без отношение към темата, които обаче били читави експерти по мнение на Балкани. Оттам разказват още, че Министерството не има завиден щат от 100 души, които не е много ясно какво правят при такива ужасяващи резултати и на бранша, и на рекламата му. На всичкото отгоре заплатите им били по-високи от средното равнище в министерствата у нас. Напомняме, че само преди 3 дни, след публикация на 19 минути, а не след тръгването им из нета, заради снимки на спяща пияна на бар заместник-министърка на туризма, лично премиерът я уволни. Което даде повод за непоискани оценки на 19 минути от "пиарите" на министъра. Тази година България е на път да изгуби от 2 до 3 милиарда лева от своите приходи от туризъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния