07.07.2015 15:55

Станишев събира Оланд, Ренци, Файман и Габриел за Гърция

Видян 615 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителствените ръководители от лявото политическо семейство ще се съберат под председателството на Станишев, за да координират позициите си преди заседаниято на лидерите от Еврозоната по-късно днес, на която ще се обсъждат възможните сценарии след проведения в неделя в Гърция референдум.


 


Преди заседанието на Европейския съвет, в срещата ще се включат френският президент  Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци, австрийският канцлер Вернер Файман, немският вицеканцлер Зигмар Габриел,  председателят на Еврогрупата Жерон Диселблум, еврокомисарят Пиер Московиси, люксембургският външен министър Аселборн, както и лидерите на партии от Испания, Португалия и Холандия. В разговора ще участва и новият лидер на ПАСОК Фофи Генимата.


 


"Приветствам бързата реакция на европейските лидери след референдума в Гърция – тази среща е необходима с оглед на сериозността на ситуацията",  заяви Сергей Станишев.


 


"Като социалисти никога няма да приемем Европа да бъде поставяна пред избор между черно и бяло, между самоцелните ограничения и липсата на сериозни реформи. Имаме нужда от справедливо споразумение, което отчита както жертвите, които гръцкият народ прави, така и нужната отговорност, за да се постигнат икономически растеж и работни места".


 


"За да бъде успешна днешната среща на върха, трябва бързо да възстановим изгубеното доверие. Всички страни е необходимо да покажат отговорност и воля за компромис. Нужно е да намерим устойчиво решение – за бъдещето на Гърция, за бъдещето на Еврозоната и за бъдещето на Европа. Няма нужда и не искаме да видим Гърция да напуска еврозоната".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей