02.07.2015 17:40

2 млн. лв. е инвестирала Общината в помощ на хората с увреждания

Видян 504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 2 млн. лв. са инвестициите, които е направила Общината в шест центърa за хора с различни потребности. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова по време на откриването на новата спортна площадка в Дневния център за възрастни хора с ментални увреждания Света Марина. Кметът обясни, че СО работи заедно с бизнеса и с представителите на Министерството на труда и социалната политика за да бъде повишено качеството на живот на хората със специални потребности. „Това е и нашата основна задача“, заяви Фандъкова. „Всички ние правим това, което можем – да помагаме, да създаваме условия, да гарантираме възможности, но най-важна е работата на хората тук на място“, допълни тя.


„Много е важно, че в този ден ние направихме един празник по конкретен повод – с с новата придобивка на центъра тези хора ще могат да имат занимания“, посочи кметът.


По думите й, задачата на Столичната община, заедно с всички партньори, е да могат по-често да бъдат заедно с хората и да осигурят такава среда, в която те да се забавляват, да се развиват и да изявяват своите способности. „Това разбира се не става без партньори и без подкрепа“, каза Фандъкова. Тя благодари на посланика на  Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, на председателя на Организацията на евреите в България Шалом Максим Бенвенисти, както и на бизнесмените, подкрепили тази инициатива. Кметът на Столичната община разказа, че когато посланикът отива при нея, обикновено това става с някакво предложение. Когато той заявил, че има желание да направи нещо за града, Фандъкова се обърнала към колегите от социалния сектор, защото според нея най-голяма нужда от подкрепа имат тези, които са в затруднено положение. „По това си личи и качеството на обществото – тогава, когато ние обръщаме внимание и поглед към хората с най-големите потребности. Те са тези, които имат нужда от подкрепа“, коментира тя. Стана ясно и че от Общината са дарили допълнителни пособия, за да може хората да спортуват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион