Свързани новини

01.07.2015 16:07

Плевнелиеви ударени от Райфайзен Асет

Видян 2504 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според имотните декларации на президента семейството му в лицето на неговата съпруга Юлияна притежава цели 94 705 акции от Райфайзен България Фонд защитена инвестиция – част от Райфайзен Асет Мениджмънт, част от групата на Райфайзенбанк. 

Клиенти на фонда се оплакаха, че въпреки уж гарантираната главница по инвестициите им, те са изгубили от вложенията, които уж бяха защитени. Ще напомним, че Райфайзен Интернешънъл не преживява най-добрите си времена – за първи път в близо вековната си история групата отбеляза загуба и то половин милиард евро, курсът на акциите й за броени месеци се срина повече от наполовина.

Заради неблагополучията на фонда за управление на инвестиции, ръководството му внезапно бе сменено неотдавна. Това веднага се разчу в инвестиционната общност и в банкерските кръгове, отзвукът сред клиентите не беше положителен, понеже всичко е за тяхна сметка.  

Веднага потърсихме отговор от Райфайзен. Оттам не отрекоха информацията ни: „На всеки инвеститор в договорни фондове е известно, че при инвестиция в колективни инвестиционни схеми няма гарантирани главници и доходност. Дейността на управляващите дружества, включително Райфайзен Асет Мениджмънт, се осъществява в съответствие със Закона за дейността на колективните инвестиционнни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране, и тя е под надзора на държавен регулаторен орган."

Въпросът е, ако фондът е обещал гарантирана главница и вариране само на лихвите върху нея, не е ли редно уж защитената инвестиция да не се топи???!!! 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за