30.06.2015 16:10

Слагат асансьори в подлезите за хората с увреждания

Видян 858 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подлезът до Министерството на външните работи в София вече си има и име - Музикален. Този нов облик му придадоха студентите и доброволците, които украсиха с графитите си пешеходното пространство.


"През последните четири години основно бяха ремонтирани 50 пешеходни подлеза, от тях 40 бяха оборудвани с видеонаблюдение", заяви зам.-кметът на София Любомир Христов. Той бе сред официалните лица, който присъстваха на представянето на художествено оформление на подлеза под бул. Цариградско шосе при ул. Александър Жендов.


Христов уточни, че има екипи, които са в готовност да реагират при наводнения и аварии в подземните соръжения. "Някъде има и физическа охрана", каза той.


Столичната община започна изпълнението на програма за ремонт на пешеходните подлези. От 2012г. са обновени 50 от общо 80 подлеза. Тази година по цялостно ремонтираните през 2011 година 4 подлеза отново ще трябва да бъде работено, защото станаха жертва на вандализъм.


Това са подлезите на площад Ситняково- на ул. Гео Милев и Шипченски проход, както и на бул. Витоша и бул. Пенчо Славейков. Заедно с ремонта, там ще бъде поставено и видеонаблюдение.


Предвижда се да бъдат обновени още пет пешеходни подлеза, а през 2016 година - шест. Поетапно се работи за осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания и е възложено проектирането на асансьори, където има реална възможност те да бъдат поставени.


Припомняме, че проектът Музикален подлез бе оформен чрез Фонда за иновации в културата на Столичната община. Той бе изпълнен от неправителствена организация Подлезно, в която участват студенти от НБУ и УАСГ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от