29.06.2015 18:06

СЕВ започва обсъждане на ТПТИ

Видян 429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съветът по европейските въпроси (СЕВ) започва серия от обсъждания на Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТПТИ), което представлява споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ. Днес Съветът, ръководен от вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, възложи на Министерството на икономиката да представи до следващия понеделник информация за изготвените до този момент анализи за ефекта върху България в различните области на споразумението - земеделие, малки и средни предприятия, инвестиции, права на работниците, възможности за арбитраж, инвестиции, износ и др. На следващото си заседание СЕВ ще дискутира наличната информация и на база на нея ще разгледа възможностите за изготвяне на цялостен анализ и оценка на ползите и негативите за страната ни от прилагането на ТПТИ.


Вицепремиерът Кунева коментира, че засилването на негативните обществени настроения срещу проекта както в България, така и в редица други европейски държави изисква подобен обективен анализ да бъде представен на гражданите. Тя настоя за взаимодействие по темата между различните министерства - на икономиката, на финансите, на труда и социалната политика, на правосъдието, на земеделието и храните и на околната среда и водите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното