29.06.2015 16:10

Меркел: Ако еврото се провали, Европа ще се провали

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че ако „еврото се провали, Европа ще се провали“, съобщи Франс прес.


Меркел призова за компромис в момент, в който Гърция е изправена пред тежка криза поради провала на преговорите с нейните кредитори. „Ако тази способност да бъдат намерени компромисите бъде изгубена, Европа е изгубена“, каза германският канцлер по време на обръщението си по повод 70-годишнината от основаването на нейната партия Християнски демократичен съюз и добави „ако еврото се провали, Европа ще се провали“, пише 24 часа.


"Време е Гърция да се покаже и да поеме отговорност за своята страна, не е вярно, че се намираме в задънена улица". Това пък каза по време на пресконференция председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер във връзка с позицията на комисията за ситуацията в Гърция.


„Гръцките политици трябва да кажат за какво става въпрос, както направиха в други държави. Трябва да се каже истината”, призова Юнкер. Той посочи, че Гръцката нация няма да загине нито извън, нито в рамките на ЕС, защото Гърция е член на европейското семейство. „Ние бихме желали то да се запази цялостно”, отбеляза председателят на ЕК.


„От наша страна вратата е отворена. Всъщност не е вярно, че се намираме в задънена улица. Времето напредва и съм малко притеснен, че наново трябва да повтарям че то не ни стига. То изтича и след последния Европейски съвет в петък, нямах представа че гръцкото правителство възнамерява да прекъсне преговорите. Тогава казах, че до последната секунда ще се боря за споразумение. Това не е административен въпрос, не става въпрос за това да се обвиняваме едни други. Това важи не само за Гърция, а за всички страни-членки”, поясни Жан Клод Юнкер. Той подчерта, че ЕС трябва да си даде сметка дали желае да служи на европейските граждани.


„Всички други държави в еврозоната положиха усилия, за да намерим адекватно решение. Всеки трябваше да се съобразява със своите граждани, общественото мнение в своите страни. Не може само да се откликва на проблемите в техните страни. Ако играем такива игрички, предлагам просто да ги прекратим в един момент. Това е много важен период за всички европейски граждани”, уточни Юнкер.


Във връзка с референдума той се обърна към гръцките граждани: „Моля ги да гласуват с „да” и преди това да обмислят въпросът, който ще им бъде поставен за гласуване. Може да се промени самият въпрос през идните няколко дни. Ако гръцкият народ отговори с „да” на нашите предложения, изготвени от трите институции, ще бъде чудесно”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева