Свързани новини

28.06.2015 09:20

Ципрас към гърците: Кажете „категорично „не“ на ултиматума на кредиторите“

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на реч пред гръцкия парламент в събота премиерът Алексис Ципрас призова народа да каже „категорично „не“ на ултиматума“ на международните кредитори в рамките на предвидения на 5 юли референдум, предаде АФП. Ципрас посочи, че „гръцкият народ ще каже категорично „не“ на ултиматума, но в същото време ще каже „да“ на солидарна Европа“.


 


Той изрази мнението, че след гордия отказ на гърците позициите на страната в преговорите с кредиторите ще бъдат укрепени.


 


Междувременно изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че отсрочки за Гърция по плащанията на кредита към фонда са изключени. Крайният срок е 30 юни. В Гърция при това се надяват да решат въпроса с кредитирането на национален референдум, който трябва да се състои на 5 юли.


 


Лагард отбеляза, че референдумът в Гърция няма да има никаква юридическа сила, защото той ще се състои след изтичането на срока за погасяване на кредита. „Говоря от юридическа гледна точка, на референдума ще става дума за предложения и мерки, които вече няма да имат сила”, каза Лагард пред Би Би Си.


 


Гърция няма да може да се ползва с финансиране от МВФ, докато не уреди всичките си съществуващи разногласия с институцията, заяви още Лагард. „Не мога повече да плащам за Гърция. Гърция повече няма да има достъп до финансирането на фонда, докато не уреди всичките си въпроси с него”, каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.