Свързани новини

24.06.2015 13:42

Руските ракети взимат на прицел Румъния и Полша

Видян 1026 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша и Румъния се превръщат в цели за руските ракети, тъй като елементите от противоракетната отбрана на САЩ, разположени на териториите им, представляват потенциална опасност за Русия. Това заяви днес представителят на Съвета за сигурност на Русия Евгений Лукянов, цитиран от РБК. Ако Полша и Румъния искат "да бъдат цели заради американските оръжейни системи", то това е техен избор, добави Лукянов. "За тях ще бъде по-добре да мислят за друго. Разполагането на елементи на противоракетна отбрана, пускови установки, които реално са прицелени в нашите стратегически ядрени сили – това е проблем за тях", предава думите на Лукянов агенция "Интерфакс". Той подчерта, че тези държави "автоматично се превръщат в цели на Русия".


По думите му логиката на конфликта се свежда до това, че никой не печели от него, но някои се оказват в средата му. "Например те може да се намерят в средата на конфликта. Ако тази позиция е позната и приемлива за тях, ако това е основа на съюзническите им задължения, тогава не мога да коментирам", каза Лукянов.


Вчера министърът на отбраната на САЩ Аш Картър обяви, че в Източна и Централна Европа ще бъдат разположени танкове, артилерия и друга военна техника. Ходът на САЩ цели да успокои страните от НАТО, притеснени от руската интервенция в Украйна.


По време на посещение в естонската столица Талин Картър заяви, че Естония, Литва, Латвия, Румъния, България и Полша са се съгласили на тяхна територия да бъде разположена тежка военна техника. Част от оръжието ще бъде разположено и в Германия.


По-рано този месец президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще добави повече от 40 междуконтинентални балистични ракети към ядрения си арсенал до края на годината. Картър от своя страна осъди "невнимателните изказвания" относно ядрените оръжия от страна на Русия, пише БЛИЦ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови