02.01.2009 18:30

Тадич финансира Спилбърг и Робърт де Ниро

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският президент Борис Тадич и премиерът на Република Сръбска Милорад Додик се договориха да финансират заснемането на филм за фашисткия концлагер Ясеновац.


В този лагер, който се намира на територията на днешна Хърватия, по време на Второта световна война са избити стотици хиляди души. Сред жертвите най-многобройни са сърбите. Двете страни смятат да отправят първото си предложение към Стивън Спилбърг-американският режисьор и продуцент от еврейски произход, който е носител на три награди „Оскар“ и е Рицар на Британската империя. БГНЕС припомня, че Спилбърг се смята за един от най-успелият във финансово отношение филмов режисьор в историята. Режисирал и продуцирал е едни от най-големите хитове в световната кино-индустрия. Той печели две награди "Оскар" за „Списъкът на Шиндлер“ и за „Спасяването на редник Райън“. „Списъкът на Шиндлер“ се смята за един от най-великите филми на всички времена, който описва страданията на евреите във фашистките концлагери. Додик каза, че в Сърбия има огромен архив за "усташката фабрика на смъртта в Ясеновац", която действа в продължение на 4 години. Жертвите са избивани по възможно най-жесток начин. Според самите германски офицери "Ясеновац" е минал и ада по жестокост. "Ясеновац" е най-големият символ на сръбското страдание. Благодарение на този проект хората ще могат да разберат, по един обективен и убедителен начин, най-жестоката история на сръбския народ", каза Додик. Той уточни, че двамата с Борис Тадич са се договорили да отделят значителен финансов ресурс за този проект, за да може да привлекат най-известните кинозвезди. Като един от най-вероятните кандидати за главна роля във филма се споменава Робърт де Ниро, който на няколко пъти публично е изразявал симпатиите си към сръбския народ. /БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви