29.05.2015 11:35

Зоран Заев е в София, говори с Борисов

Видян 1021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония пристигна на еднодневно посещение в България. Това е първата визита на Зоран Заев в страните от региона, която има за цел да се информират съседите на Македония за политическата криза в Скопие. Заев идва у нас по покана на БСП, но ще има срещи и с представители на управляващите.

В момента той провежда среща с премиера Бойко Борисов.


„Очакваме, че с посредничеството на комисаря Хан ще могат да бъдат намерени решения за излизане от политическата криза в Македония. Ако това не се случи, по логиката на нещата, идва вече възможността за създаването на специален пратеник на ЕС за Македония, който трябва да бъде гарант за хода на този процес. И заради това искаме първо да дадем шанс на политическия диалог, който трябва да започне в началото на следващата седмица в Скопие”, заяви по-рано Заев. 


„България е голям приятел на Македония и това тя го е показвала много пъти досега, като започнете от признаването на независимостта ни, та досега. Знам, че България, като член на ЕС, мисли доброто на Македония, независимо дали става въпрос за ЕП или в ЕК. Каквото и да предлага България, винаги е правилно и така се прави от страна на приятел, и за приятел. Това което аз знам, е, че България иска Македония да е член на ЕС и НАТО и затова страната ви иска да ни помогне, а не като на опозиция или на управляващи, а просто, като на голям приятел на Македония”, добави той.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци