28.05.2015 17:52

Борисов: Марица започна по соца, ние я довършихме

Видян 479 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много хора въздишат по социализма и от 1979-та година са искали да построят тази магистрала. Хората въздишат по онова време, но тя се случва сега". Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на Лот 2 от аутобана "Марица" от пътен възел Димитровград до Харманли. Той, вицепремиерът Томислав Дончев, регионалният министър Лиляна Павлова и транспортинят Ивайло Московски прерязаха днес лентата на 34-километровото трасе на магистралата, построено за 146 милиона лева.


"Тя ще бъде завършена изцяло до края на септември", обеща министър - председателят. Лот 1 от Оризово до Димитровград още е в строеж. След неговото пускане Драго ми е да гледам как се преобразява България. С всеки месец се вдига нивото на усвояемост на еврофондовете, добави премиерът. Той лично измина за 22 минути новооткритото трасе в двете посоки. След малко хората ще видят как е, отговори той на въпроса как намира пътя.


"Построили сме 300 км. нови магистрали и сме рехабилитирали 1600 км. първокласни пътища", каза Лиляна Павлова. В тях били вложени 1,5 милиарда инвестиции. Преди това премиерът и министрите откриха и новия надлез над високоскоростната линия Плодив - Свиленград в Димитровград и инспектираха работите по релсовия път.


На церемонията трябваше да присъства и еврокомисарката по регионалната политика Корина Крецу, но транспортни проблеми в Брюксел отложили пътуването. Вместо нея гостите бяха привествани от представителката на еврокомисията Витория де ла Франка.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния