22.05.2015 16:45

Борисов каца от Рига, открива фонтаните в Пловдив и лети за Рим

Видян 666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно в 21,30 часа Пеещите фонтани в Пловдив ще "затанцуват" под звуците на класическа и модерна музика, окъпани от хиляди цветни светлини. Височината на водните струи стига 20 метра. Близо 3 млн. лева са вложени в атракцията, която последните 25 години не работеше.


Специално за събитието от Рига в града на тепетата ще кацне премиерът Бойко Борисов. Той ще открие фонтаните, след което отлита за Рим, където ще бъде приет от папата. Участие в пловдивските празненства са потвърдили вицепремиерът Румяна Бъчварова, регионалният министър Лиляна Павлова и земеделският министър Десислава Танева.


Стартът на тържествата за Европейска столица на културата е в 20,30 часа. 200 хористи, музиканти и солисти на пловдивската опера ще се разхождат с артитични костюми в Цар Симеоновата градина. Те ще бъдат разположени в няколко локации около езерото и ще изпълняват популярни арии. Предвидена е празнична заря.


Поради големия интерес същата програма ще бъде повторена и в събота вечерта пред Пеещите фонтани. Те ще работят всеки четвъртък, петък и събота от 21 часа, уточни кметът Иван Тотев.


Големите празненства за спечелената титла от Пловдив са в събота. Те започват в 11,30 часа на площад "Стефан Стамболов". Всички пловдивчани и гости ще бъдат събрани под един покрив, който символизира мотото "Заедно", с което градът бе отличен в голямата надпревара през 2019 г. В 12,10 ч хорът на пловдивските момчета ще весели публиката, а в 12,30 ч градоначалникът Иван Тотев ще произнесе кратка реч. След нея в небето ще бъдат пуснати 2019 балона под изпълнението на Ода на радостта.

През целия ден във всички райони на града ще има концерти и празненства.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби