22.05.2015 10:30

Внасят иск за конфискация срещу Цветан Василев

Видян 421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До дни се очаква да бъде внесен иск в съда за конфискация на имуществото на Цветан Василев. Най-вероятно това ще стане още другата седмица, съобщава „168 часа", като се позовава на два независими източника. Комисията за установяване на незаконно придобито имущество работи усилено по делото на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ на Цветан Василев.


Изданието пише, че остава малко работа, преди искът да бъде внесен. Сезирана е софийската структура, но шефът й постоянно бил в командировка в Благоевград. Не е ясно какво общо има Василев с Благоевград, но юристът често пътувал дотам. Софийският градски съд вече наложи запор на 12 фирми на Василев, банкови сметки и имущество. Това стана преди две седмици по искане на прокуратурата и Комисията за установяване на незаконно придобито имущество.В същото време банкерът се разхожда спокойно в Сърбия, която все още не го е екстрадирала, въпреки че се издирва от Интерпол.


Делото в Белград мина на две инстанции, като едната се произнесе Василев да бъде върнат в България, а другата отмени решението.Сръбската държава спаси бизнеса на Цветан Василев в град Парачин, като погаси дълговете, които има стъкларската му фабрика към "Сърбия газ". Това се случи, след като енергийната компания обяви, че ще спре подаването на гориво към завода за стъкло, ако не получи дължимите 220 млн. динара, които се равняват на 3,577 млн. лв. според фиксинга на БНБ. Правителството обаче реши да се издължи от своя страна към завода на българския банкер, преди да остане без газ и производството да бъде спряно.Кой и как е водил преговорите със сръбския кабинет, докато в България тече дело за източване на 206 млн. лв. от КТБ, не става ясно.


Но има подписано споразумение между трите страни - Министерството на икономиката, "Сърбия газ" и стъкларския завод. Съобщенията в местния сайт "Поморавски вести" са ясни - държавата плаща своя дълг от 300 млн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и