21.05.2015 14:05

Калинка от РБ - автор на конституционните промени

Видян 626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-слабият министър в правителството - правосъдният Христо Иванов, спретна пореден грандиозен скандал, разкрива ПИК.


Промените в Конституцията, които днес бяха внесени в деловодството на Народното събрание, са били изготвени от доскорошен чиновник в правосъдното министерство, който влязъл във ведомството през 2012 г. по “втория начин”. Депутати от управляващото мнозинство споделиха пред ПИК, че са силно възмутени от този факт, но предпочели да не повдигат въпроса, за да не бъдат обвинени, че правят опит за бламиране на съдебната реформа.


Става въпрос за Атанас Славов, който от миналата година е съветник на министъра-протестър Христо Иванов. Славов трябвало да бъде дори заместник-министър, но в последния момент кандидатурата му отпаднала.


Причината – няколко проверки на Инспектората на Министерство на правосъдието установили, че през 2012 г. Славов става служител на ведомството без да има необходимия стаж. Когато се явил на конкурс, Атанас Славов не е представил необходимата документация, с която да докаже, че има минимум пет години трудов стаж. Въпреки че имал само две години и половина стаж, Славов спечелил конкурсната процедура и бил назначен като “държавен експерт”.


Вместо да предприеме мерки срещу “калинката” в министерството, протестърът-министър Христо Иванов опънал чадър над  Атанас Славов и го възнаградил със съветнически пост. Назначението му било договорено с лидера на ДСБ Радан Кънев, който лично лобирал за Славов. Нарушителят-съветник бил член и на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Освен това Атанас Славов се ползвал с добри връзки в президентството и често дефилирал по медиите, които се грантират от скандалната фондация “Америка за България”. 

Народни представители признаха, че се срамуват, защото подготвените текстове за промяна на основния закон били изключително лошо написани. Това наложило и доработването им на коляно.


Поведението на протестъра-министър на правосъдието, който вместо да се обърне към експертизата на академичната общност, ползвал услугите на “калинки”, пък било поредното доказателство, че Христо Иванов е срамно петно в кабинета “Борисов”. Протестърът-министър не искал и да чуе мнението на професорите по право, защото се страхувал, че те щели да разкрият неговата некомпетентност. Заради това Иванов се обградил с протежета-ласкатели,  лобисти и храненици на “Америка за България”.


Протестърът-министър се страхувал, че с позициите си авторитетни юристи като бившите конституционни съдии Димитър Гочев и Георги Марков, както и Даниел Вълчев и Георги Близнашки, разкривали, че зад мантрата “съдебна реформа” всъщност се крие амбицията за овладяване на съдебната власт от псевдореформаторските адвокатски и магистратски кръгове.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева