Свързани новини

27.04.2015 14:14

Сидеров: Турция ще пази небето ни

Видян 3237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция ще пази небето ни. За това предупреди в предаването си „Неделник" по АЛФА ТВ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

 

Той мотивира твърдението си с извадки от доклада на военния министър Николай Ненчев за състоянието на армията ни. Документът се обсъжда днес на КСНС. В него се казва, че въздушното ни пространство ще бъде предоставено на други държави-членки на НАТО. „Кои са тези други държави членки на НАТО? Най-близо до нас са Турция и Гърция, и като имаме предвид, че турската армия е една от най-големите и най-модерните въоръжени армии не само в Европа, но и в света, кажете коя ще е тази държава-членка на НАТО, която ще пази нашето небе? Много просто - Турция. Всъщност, г-н министърът ни казва в този доклад, че нашето небе вече ще бъде охранявано от Турция", заяви в неделя Сидеров, цитиран от КРОСС.


Той беше категоричен, че се готвят да се похарчат 4 милиарда лв. от нашите пари за изтребители и военна техника, която ще се купува на старо от американски продавачи на оръжие, тъй като ликвидираха нашата военна промишленост. Сидеров припомни, че сме продавали оръжие за 2 милиарда долара по целия свят оръжие. „Нарязаха ни ракетите, с които можехме да се отбраняваме ефикасно, те бяха руски и бяха по-добри от американските. Унищожиха цялата ни бойна техника. Обезоръжиха ни до нула", заяви националистът.


Още преди КСНС Сидеров беше категоричен, че Росен Плевнелиев го свиква , за да обяви края на армията ни.


Лидерът на "Атака" коментира и друга актуална тема в предаването си.


„Геноцид. Това беше думата на седмицата, защото изминалите дни минаха под знака на арменския геноцид", заяви председателят на "Атака" ден, след като се върна от международната конференция в Ереван.


Той отбеляза, че геноцидът над арменците е част от избиването на християните в Османската империя. Християните са подлагани на постоянен геноцид с цел тяхното ликвидиране, с цел да останат само тези, които приемат исляма. Сред народите, подложени на ликвидиране. е и българският, и ако при арменците говорим за 1,5 млн. души, то при българите говорим за няколко века масирано изтребление и обезкръвяване чрез налагане на „кръвен данък".


Сидеров отбеляза, че истината за арменския геноцид е подкрепена с много факти. Това деяние по всички международни конвенции се нарича престъпление, а когато е свързано с избиване на много хора, е геноцид. Той подчерта, че избиването на евреите е признато за геноцид, наречен „Холокост", а в предложението на "Атака" за признаване на арменския геноцид беше сменена думата с „масово изтребление", за да не си развалим отношенията с Турция.


Припомняме, че миналата сряда "Атака" предложи включване в дневния ред на НС точка признаваща арменския геноцид. По същото време Сидеров е в Ереван по покана на президента на Армения Серж Саркисян на форума „Срещу престъплението геноцид".

Във Вашингтон Обама не се решава да признае арменския геноцид, въпреки предизборните си обещания, вследствие на което нашите управляващи изпадат в шок, че може нашата позиция да се размине с тази на Обама.


На следващия ден четвъртък 23.04 предложението на "Атака" е стопирано след натиск от турското посолство.


В Ереван тогава тече глобалният форум, на който Сидеров заявява, че ръководената от него партия "Атака" се бори за признаване на арменския геноцид вече 10 години, но се сблъска със стена. Сидеров тогава съобщи пред форума, че има натиск от турското посолство върху българското Народно събрание, а българският народ не споделя мнението на парламентаристите.


В петък (24.04) настъпва обрат и точката за арменския геноцид започва да се гледа. По същото време в Ереван тече траурна церемония на мемориалния комплекс на жертвите от геноцида с участието на президентите на Русия и Франция. В церемонията участва и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.


В парламента предложението на "Атака" е редактирано от ГЕРБ, като думата „геноцид" е променена на „масово изтребление"

Във Вашингтон в свое изявление по повод арменския геноцид Обама не назовава думата „геноцид" преди всичко заради Турция.


Българският парламент все пак приема проекторешението на "Атака" за арменския геноцид, което въпреки редакцията е голяма победа за партията на Сидеров и арменците.


ДПС тогава напуснаха залата, с което потвърдиха, че одобряват зверствата срещу арменците.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец