24.04.2015 14:25

Започва проверка за предлаган подкуп на военния министър

Видян 963 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата започва проверка за предложен подкуп на министъра на отбраната Николай Ненчев. Поводът е негово интервю във вестник „Сега”, в което той разкрива, че му е предложен процент, за да подпише договор за поддръжката на военните самолети МиГ-29.

 

Министърът споделя за своя среща с неназовани хора, които му предложили заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна да подпише договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети. По думите му, заради работата му животът му е бил заплашван. 


Николай Ненчев отказа подробности за предложения му подкуп, но обясни, че такива хора са изключително изобретателни и обикновено се започва с подхвърляне на идеята за „комисионна”.


„Нека бъда съвсем откровен, касае се за 80 милиона лева за ремонт. Това са парите на българския данъкоплатец. Не ми се иска с лека ръка да пропилея тези пари, затова и споменах в това интервю - договорът, който имаме с руската страна, изтича на 9-и септември. След това допускам, че бихме могли да договорим много по-добри условия и възможности. Няма нито едно основание за безпокойство в тази посока, тъй като правя всичко възможно и смятам, че до края на 2016-а година ще имаме възможност да използваме нашите МиГ-29.”, казва министърът. 


Ненчев не е уведомил органите на досъдебното производство, че му е бил предлаган подкуп и е имало заплахи за живота му. Това посочват от прокуратурата и уточняват, че той е длъжен да направи това по закон. Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления започва проверка. Ще бъдат поискани обяснения от министър Николай Ненчев, след което ще се прецени необходимостта от събиране на други данни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева