Свързани новини

23.04.2015 14:04

Властта се подигра с геноцида над арменците и тракийските българи

Видян 4678 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Нямаме информация за такова събитие“, гласи коментарът на правителствения пресцентър на въпрос на 19 минути дали представител на кабинета ще почете 100-годишнината от арменския геноцид в Ереван. Въпреки че лично президентът на Германия ще бъде там, Росен Плевнелиев няма да отиде – той избра през последните дни предизвикателно да посети баш две проислямистки републики – Косово и Босна. Геноцидът няма да бъде почетен и от вицепрезидента Маргарита Попова. „В програмите и на двамата няма такова събитие“, гласи коментарът на президентската администрация.

Най-голям скандал обаче има в парламента. 100 български интелектуалци внесоха декларация, с която поискаха осъждане на геноцида над арменците през 1915 г., но и на този на 300 000 тракийски българи през 1913 г. Напомняме, че преди 3 години, по идея на ДСБ – днес част от Реформаторския блок, и с гласовете на ГЕРБ Народното събрание прие декларация, с която призна Възродителния процес за „етническо прочистване“. Именно РБ и ГЕРБ обаче с процедурни хватки изместиха от мястото на първа точка в дневния ред декларацията за геноцида не само над арменците, но и над българите в Османската империя. „А в петък има и парламентарен контрол от 11 часа, което съкращава само на два часа заседанието, което едва ли изобщо ще стигне до обсъждане на трета точка. Подкрепата за осъждане на геноцида е само от страна на БСП, Атака и моя милост“,разказа пред 19 минути народният представител Велизар Енчев. Първо на трибуната излезе Румен Христов, който предложи за първа точка земеделски закон, а после Менда Стоянова вкара като втора точка нещо за концесиите. Така двете партии с подкрепата на 10 души от ПФ изместиха в небитието декларацията за геноцидите над арменци и българи. Последното е странно, защото съпредседателят на патриотите Каракачанов ще бъде в Ереван с Волен Сидеров. Там ще бъдат и куп държавни глави, вклюително немският президент. Парламентът на Германия – тези „мръсни рубладжии“, прие в сряда декларация, с която осъди арменския геноцид.

В Ереван се очаква да бъдат и много видни арменци от цял свят – от Шарл Азнавур през Шер до Ким Кардашиян. Раодният шоуклан Халваджиян също ще бъде представен в Ереван от пиара си Ани Халваджиян. Иначе в България има много влиятелни арменци. Най-известната по света родена у нас певица Силви Вартан, двукратният олимпийски шампион за България Нораир Нурикян и еднократният за България златен медалист от олимпиада Армен Назарян, шефовете на двете най-големи български банки и още много видни личности принадлежат към наследниците на спасени от български народ бежанци от арменския геноцид.





Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Отношенията в семейството, у дома ви могат да прераснат в тиха семейна ненавист

Отношенията в семейството, у дома ви могат да