Свързани новини

23.04.2015 09:56

Атанасова: Орешарски не трябва да отговаря пред комисията за КТБ, а пред други органи

Видян 1253 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докладът на ДАНС от 2013 година е бил върнат от Министерски съвет за доработка. Вчера бившият премиер Пламен Орешарски е коментирал, че в него нямало нищо по отношение на евентуална опасност за банковата система в България.


 


Това стна ясно от интервюто на председателя на Временната анкетна комисия за КТБ Десислава Атанасова в БНТ ден след заседанието на комисията, на което при закрити врати бяха изслушани шефът на ДАНС и директорът на специализирана административна дирекция „Финансово разузнаване" в Държавна агенция „Национална сигурност".


 


Не мога да кажа дали докладът е бил върнат за доработка, защото нещо не се е харесало на тогавашния премиер, но смятам, че той може да се окаже доста полезен не само за нас като комисия, а и за цялата общественост, каза Атанасова. Според нея не е нужно комисията да изслушва бившия премиер, след като по време на управлението си той постоянно е декларирал в Народно събрание за големите успехи на правителството си и как държавата била в прекрасно състояние. Според Атанасоваче Пламен Орешарски не трябва да отговаря пред председателстваната от нея комисия, а пред други органи и институции за действията си.


 


Атанасова изрази надеждата си, че синдиците в КТБ възможно най-бързо ще предявят своите искания и да се успее да се върне максимално най-много средства на държавата, каза още бившата здравна министърка.


 


Имаме и вече изпратен в комисията доклад на квесторите на КТБ към момента на квестурата. Те вече са заместени от временни синдици, които разбрахме, че вероятно ще бъдат и постоянните синдици на банката, които пък трябва сега да положат усилия и да охранят цялото имущество на банката,и да се осребри масата на несъстоятелността, каза тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще