Свързани новини

23.04.2015 08:36

Съдът решава да върне ли в ареста съдия Румяна Ченалова

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд /САС/ ще решава да върне ли в ареста съдия Румяна Ченалова, след като прокуратурата протестира определението на Градския съд, с което тя излезе на свобода срещу 8 000 лева. Самата Ченалова пък иска да бъде намален размерът на паричната й гаранция.


 


Ченалова напусна ареста на Националното следствие в ранните часове миналия петък, след определения на доскорошна нейна колежка, че има данни да е извършила документно престъпление, но не и длъжностно, както твърди прокуратурата.


 


Съдия Веселина Ставрева обърна внимание на намиращите се по делото свидетелски показания, че Ченалова е взела пари от страна по нейно търговско дело, но с уточнението, че разследващите не са работили по тях, заети да доказват, че Ченалова не е болна, а се крие от правосъдието. Заради последния аргумент, плюс оперативни данни, че съдийката планира бягство в Бразилия, с прокурорско постановление, Румяна Ченалова прекара 48 часа в ареста. Със съобщението, че ще искат тя отново да бъде задържана, от прокуратурата обявиха, че работят и по коментираната от Софийския градски съд корупционна линия. Дали в тази посока са проведени разпити, ще стане ясно днес, както и дали държавното обвинение ще се възползва от шестте червени папки, които получи вчера от ВСС, всяка с работно име, но всички свързани с дела и проверки срещу Ченалова, от 2012-а година до отстраняването й от длъжност в началото на тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху