Свързани новини

22.04.2015 13:14

Правителството дава 20 000 долара на пианистите Хасан и Ибрахим

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов реши да вкара извънредна точка в дневния ред на днешното заседание на Министерския съвет, чрез която да бъдат заделени 20 000 долара за пианистите Хасан и Ибрахим, съобщи БГНЕС.


 


"Понеже ще го вкарам като извънредна точка-тези сладури, знаете добре, цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари - нито от общината, нито от еди кое си. Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки. Ще ги вкараме до края на Министерски съвет", добави Бойко Борисов.


 


Напомняме, че двамата братя-пианисти Хасан и Ибрахим заедно с 9-годишната Крисия Тодорова се класираха на 2-ро място на Детската Евровизия в Малта с песента "Планетата на децата".


 


По-късно Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха по-нататъшно участие в престижен международен конкурс, който ще се проведе в прочутата "Карнеги Хол". С изпълнението на Рапсодия Вардар Хасан и Ибрахим заеха второто място в категорията "Клавирно дуо". В индивидуалните категории, момчетата взеха двете първи места.


 


Заминаването им обаче беше под въпрос, тъй като не им достигаха финансови средства. Затова семейството им започва кампания за събирането на средства за пътуването на Хасан и Ибрахим до Съединените щати, както и за участието им в друг международен конкурс – този в Санкт Петербург.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей