Свързани новини

21.04.2015 19:30

САЩ подкрепят промените в българската Конституция

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„САЩ остава рамо до рамо с България и в трудните времена - препотвърдих това в срещата с премиера Борисов", каза заместник-помощник държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий на пресконференция след среща с министър-председателя Бойко Борисов, съобщава Агенция „Фокус".


 


„По отношение на отбраната, САЩ биха искали да похвалят България за приноса й. Приветстваме мерките, които България предприема срещу тероризма", каза Ий.


 


Ключът към енергийната сигурност на региона е диверсификацията, подчерта той. Газовият интерконектор между Гърция и България е наистина важен, отбеляза дипломатът.


 


„Относно върховенството на закона говорихме за постигнатото по отношение на борбата с корупцията. Върховенството на закона не е абстрактно понятие, то е ключов елемент от икономическия успех на България", заяви Ий. „Понякога пречка са дребните корупционни актове и те трябва да бъдат пресечени. Говорихме и за органа за борба с корупция. Трябва да има наказание за корупция по високите етажи. Съдебната система трябва да е независима. Приветстваме усилията на България за промени в конституцията", заяви Хойт Ий.


 


Хойт Ий е помощник на зам.-държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия. Хойт Ий е част от екипа на зам.-държавния секретар Виктория Нюлънд, отговарящ за Източна Европа и Евразия.


 


Предишната визита на Хойт Ий в София беше през септември миналата година, часове преди президентът на САЩ Барак Обама да обяви разширяване на американските санкции срещу руската икономика и нови удари срещу „Ислямска държава" в Ирак и Сирия.


 


„Според нас е важно да продължим санкциите, ако искаме да покажем на Русия, че няма да й се размине и не може да продължи по същия начин. И ако Русия не се откаже, не изтегли войските си и не спре действията си в Украйна, трябва да сме готови да засилим икономическите санкции", коментира тогава Хойт Ий.


 


Седмица след визитата на Ий през 2014 г., българското правителство взе решение за изпращане на оръжие в помощ на иракските кюрди в коалицията срещу „Ислямска държава".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще