Свързани новини

21.04.2015 18:05

Борисов: Не виждам голяма разлика от „Южен поток” и „Турски поток”

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оптимист съм, че евроатлантическата солидарност ще бъде спазена. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след среща със заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, предаде репортер на Агенция „Фокус".


 


„България харчи изключително много пари. Проблем са и сухопътните граници, не само морските. Никак не съм доволен от партньорското ни взаимодействие със съседите ни по тази тема. Надявам се да имаме общ отговор за общия енергиен съюз. Не виждам голяма разлика от „Южен поток” и „Турски поток” като диверсификация. Много съм твърд в позицията и се радвам, че Ий съзнава колко е важно това за енергийната сигурност", заяви Борисов.


 


Той посочи, че България от много неща се е отказала, но в името на общото ни евроатлантическо развитие. „Към момента стоят отворени доста теми, особено в енергетиката. Нищо не сме спестили в тази сфера. С военните самолети ще изчакат. Имаме разбиране от американска и НАТО-всяка страна. Ние като такава държава ще се постараем да си изпълним ангажиментите малко по-нататък. Има още много теми за разговори. България стриктно спазва санкциите, а има държави в региона, които не ги спазват и отиват да се пазарят на наш гръб. Оптимист съм, че евроатлантическата солидарност ще бъде спазена", каза още Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,