Свързани новини

21.04.2015 09:53

Митинг-маратон за 9 май

Видян 1680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митинг с продължителност 12 часа готвят русофилски организации за 70-годишнината от Деня на победата - 9 май, пише "Труд". Събитието ще бъде пред Паметника на Съветската армия в София и вече е получено разрешение от Столичната община, съобщи Борис Цветков, който е член на БСП и Българския антифашистки съюз (БАС).


 


Организаторите готвят музикална програма "за всички възрасти", като се водят преговори и с известни групи от Русия и дори с Веселин Маринов. По план програмата трябва да започне към 9 ч сутринта и да продължи до 9 вечерта. Очаква се в традиционното поставяне на венци пред паметника по обед да се включат и представители на дипломатически мисии. Освен БАС, сред организаторите са Национално движение "Русофили" и съюзи на военни от запаса. Вероятно в митинга ще се включат и от партия "Атака", които в участваха в последните протести на БАС срещу войната в Украйна, заемайки позицията на Русия.


 


Сред организаторите е и Станка Шопова. Тя е последният председател на Димитровския комунистически младежки съюз (Комсомола) и настоящ член на съвета на директорите на "СОК Камчия" ЕАД, чийто едноличен собственик на капитала е правителството на Москва.


 


Протест в същия ден организира и депутатът от БСП Георги Кадиев, но засега мястото е пред президентството. Сбирката трябвало да е "в памет на борбата с фашизма, в памет на военните ветерани, в памет на Първа българска армия". Кадиев обяви предложението си във фейсбук.


 


Президентът Росен Плевнелиев няма да бъде в Москва за тържествата за 70-годишнината от края на Втората Световна война, както и почти всички лидери на страните от ЕС в знак на протест на политиката на Москва в Украйна.


 


9 май се празнува и като Ден на ЕС.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци