Свързани новини

20.04.2015 20:54

3,5 г. затвор за Енимехмедов

Видян 836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Октай Енимехмедов трябва да лежи 3,5 години в затвора за нападението над Ахмед Доган. Това реши окончателно Върховният касационен съд.


 


Магистратите потвърдиха изцяло присъдата на първата и втората инстанция по делото. От наказанието на Енимехмедов обаче ще бъде приспаднато времето, в което е бил зад решетките и под домашен арест - около 2 години. Така на практика той трябва да лежи около 1,5 години в затвора.


 


Студентът от Бургас бе обвинен в опит за убийство на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и за закана за убийство по хулигански подбуди. И трите съдебни инстанции са категорични, че няма доказателства за опит за убийство, а само за по-лекото обвинение - закана.


 


На 19 януари 2013 г. по време на официална конференция на ДПС в НДК Енимехмедов се качи на трибуната и стреля три пъти, но пистолетът засече. Оръжието, което е използвал нападателят, е газов пистолет. Няколко експертизи доказват, че с него Октай не е можело да убие Доган.


 


Според вещите лица е можело да се получат наранявания, ако се стреля от упор в главата, устата, слепоочието или близо до сърцето. С помощта на записите от видеокамерите експертите са установили, че разстоянието между пистолета и главата на политика било около 20 сантиметра.


 


Макар че Доган няма никакви физически наранявания, нападението е породило основателен страх - с този мотив държавното обвинение настоя да бъде потвърдена присъдата на Енимехмедов. Изненадващо в последния момент прокуратурата се отказа от по-тежкото обвинение за опит за убийство.


 


Размерът на наказанието е определен след преценка на възрастта на Енимехмедов, самопризнанията и психическото му здраве, става ясно от решението на ВКС. Магистратите са обсъдили последиците от случилото се за Ахмед Доган, както и големия обществен отзвук у нас и в чужбина. Според ВКС не са допуснати никакви процесуални нарушения и няма основания делото да бъде върнато за ново разглеждане или Енимехмедов да бъде оправдан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови