20.04.2015 08:39

Започват съвместни военни учения на САЩ и Естония

Видян 1013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военни учения под название „Торнадо”, в които заедно с 2000 естонски военнослужещи ще вземат участие и десантници от 173-а въздушнодесантна бригада на САЩ, започват днес  в Естония, съобщи Главният щаб на силите за отбрана на страната.


 


В хода на учението ще бъде определено равнището на готовност за участие в по-големите маневри Siil (таралеж), се казва в съобщението. Американците ще играят роля на условен отбраняващ се противник.


 


В Siil ще вземат участие всички подразделения на естонската Първа пехотна бригада, включваща по-голямата част от наброяващата 5500 души армия на Естония – 2 от общо 3 пехотни батальона, цялата артилерия и ПВО.


 


„Главна цел на ученията „Торнадо” е отработването на действия в условията на обикновена война, повишаване на нашата бойна готовност” – декларира командирът на бригадата подполковник Арон Калмус.


 


Сега във военната база в град Тапа се намира танков взвод от армията на САЩ в състав четири танка M1A2 Abrams заедно с екипажите и два взвода американски десантници.


 


Мащабните международни учения Siil ще се състоят на територията на Естония от 4 до 15 май. В тях ще вземат участие 13 хиляди души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог