Свързани новини

14.04.2015 22:39

Борисов в Лувъра: Виждате как ме посрещат хората

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България се връща на мястото си, след като беше изпаднала в изолация година и половина - мястото на уважавана държава в Европа. Това заяви пред български журналисти в Париж премиерът Бойко Борисов по повод откритата тази вечер в Лувъра изложба "Епопея на тракийските царе", предаде БТА.


 


Имаме самочувствието да го кажем, за първи път Лувъра отваря врати за чуждестранна изложба. Това показва уважение към България, респект към това, което се прави от министрите, от правителството, към културата. Виждате как ни посрещат хората, помните Пламен Орешарски как го посрещаха, в смисъл - не го посрещаха, добави Борисов.


 


По неговите думи министърът на културата Вежди Рашидов е вдигнал летвата много високо. Премиерът уточни, че неговият френски колега Манюел Валс, както и президентът на Франция Франсоа Оланд и бившият френски държавен глава Никола Саркози са декларирали колко е важна и стабилна България, и колко добър партньор е нашата страна. Сега трябва да дойдат повече инвеститори, те ще дойдат, за да станем средно европейска държава, каквато реално сме и можем да бъдем. Швейцария няма да станем, но средно европейска държава ще я направим България с всеобщи усилия, заяви Борисов.


 


Министърът на културата Вежди Рашидов определи днешното събитие като досег с върха на световната култура. Не само излагаме в зала "Ришельо", но с влизането си в тази сграда влизаме в историята на световната култура и вече сме признати за световно значими в културната сфера. Ние сме равни с равните, допълни той. Борисов и Рашидов съобщиха, че изложбата вече е била поискана от Русия, Великобритания, Румъния, Хърватия и Мароко. Премиерът добави, че с френския президент се договаря експонати от Лувъра да бъдат изложени в София, в музея "Квадрат 500".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог