Свързани новини

14.04.2015 08:48

Без алкохол на борда на „Авиоотряд 28“

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На борда на правителствените самолети вече няма да се сервира алкохол. От "Авиоотряд 28" са обявили нова обществена поръчка след настояването на премиера Бойко Борисов "занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани". Стойността й е намалена от 48 000 на 36 000 лева. Единственото изключение ще бъде бирата - тя трябва да е в кенчета по 330 мл. и да е българска.

 


На борда на правителствените самолети "Еърбъс", "Фалкон" и трите хеликоптера няма да има и октоподи, омарите, калмарите, скаридите, синьото сирене и телешките медальони, както и екзотичните за нашите географски ширини плодове - манго и папая. Именно тези храни предизвикаха широка обществена реакция преди седмици.


 


Занапред летящите ще се хранят и с предимно български продукти – колбаси, сирена. Основните ястия ще са английска и континентална закуски и сандвичи. Салатите ще са шопска, гръцка и мешана. Значително е разширено вегетарианското меню, което почти отсъстваше при предишната поръчка, която залагаше повече на морските дарове и рибата. Занапред на борда на правителствените летателни машини няма да се предлагат рибни и морски деликатеси, става ясно още от списъка с продуктите, но за сметка на това ще има малки банички със сирене и четири вида кроасани, които ще могат да се поемат с айран. След като по думите на транспортния министър, "премиерът яде по една-две ябълки, когато лети с "Авиоотряд 28", в заданието на поръчката са предвидени и от двата вида – червена и зелена ябълки. За любителите на сладкото, в менюто са оставени тортите "Гараш" и "Сахер", както и чийз-кейка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева