07.04.2015 14:23

Васил Василев: България е изолирана от регионалната енергийна схема

Видян 998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е отхвърлена и изолирана от съседите си от регионалната енергийна схема. Това каза в предаването „Добър ден, София“ на Радио „Фокус“ председателят на Фондация „Братя Василеви“ Васил Василев, по повод това, че страната ни не е поканена на днешната среща в Будапеща, където външните министри на съседните ни държави ще обсъждат проекта за газопровода „Турски поток“.


„Това, което става днес в Будапеща е поредното унижение, което ни нанасят като държава. Предишният шамар беше, когато министър-председателят на суверенна България – тогава Пламен Орешарски, стоеше като смачкан послушник, пред някакъв американски депутат и под негова диктовка, без капка достойнство каза, че България се отказва от „Южен поток“. А сега унижението е още по-голямо, защото е трайно и е колективно“, уточни Василев. Според него политиката на държавата е противоречаща на националните интереси. По думите му въпреки това, руският газ не е спрял.


„Той тече и ще си тече, докато Европа има нужда от него. Тази безразсъдна държавна политика препречва нашия път към Европа и нашите възможности да покажем, че Европа има нужда от нас“, обясни Васил Василев. Според него отсъствието на българския представител в Будапеща ще убеди съседите ни да започнат енергийна политика, без да се съобразяват с България. „За нас, това което ще последва е, че ще ние ще плащаме много по-скъпо същия руски газ, с много по-сериозни вреди за нашата икономика. Не само, че ще зависим за руския газ от Турция, а ще бъдем изолирани и отхвърлени, като ненужна от всичките ни съседи“, обясни Васил Василев. 




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови