Свързани новини

31.03.2015 14:58

Меркел: ЕС трябва да гради политика на сигурност не срещу Русия, я заедно с нея

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическите санкции, наложени от Европейския съюз срещу Русия, влияят на всички държави, заяви германският канцлер Ангела Меркел в Хелзинки. "Русия не се придържа към принципа за общ подход. Затова ние решихме да действаме съгласувано и да въведем икономическите санкции, макар че те оказват влияние на всички страни", подчерта Меркел. В същото време тя добави, че ЕС трябва да гради политика на сигурност не срещу Русия, я заедно с нея.


"Когато приключи Студената война и Съветският съюз престана да съществува, ние винаги продължавахме да гледаме на Русия като на партньор. Опитвахме се да взаимодействаме в икономическата сфера, ние имаме взаимна зависимост и в областта на енергийните доставки. Но нещата се промениха със събитията в Грузия, в Източна Украйна", посочи Меркел.


Позицията на Русия

 

 

Русия не веднъж е заявявала несъгласието си с наложените й санкции. Според Владимир Якунин, санкциите на САЩ срещу Русия нанасят вреда и на европейската икономика. Според него, негативните последствия от санкциите се усещат в частност най-вече от селскостопанските работници в Полша и Гърция.


На 4 март прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков заяви, че санкциите срещу Русия няма да повлияят върху провежданата от нея политика.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог