Свързани новини

27.03.2015 14:03

Кметове на евроградове дискутираха измененията на климата

Видян 965 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 20 кметове на европейски столици и големи градове взеха участие в конференцията, заедно с комисаря по въпросите на климата и енергията Мигел Канет. Кметът на Париж Ан Идалго заяви: „Заедно можем да действаме с реализъм и амбиция в името на един по-хубав свят. Днес това зависи само от нас." Подкрепа за дейността на конференцията изрази и президентът на Франция Франсоа Оланд, който в речта си акцентира, че именно големите градове трябва да дават пример.


В своето изказване пред участниците в конференцията кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че през последните две години в България и в София се сблъскваме с изменения в климата, които застрашават нормалното функциониране на градовете и ни карат да вземем спешни мерки. "За миналата година падналите валежи в София бяха най-голямо количество за последните 90-т години", подчерта тя.


По думите й "кметовете сме тези, които първи се сблъскваме с последиците и трябва да сме първи при взимане на решения. Инвестиция от 1 евро в превенция спестява 5 евро за справяне с последствия. Най-важното са целенасочени мерки за устойчиво развитие".


Кметът Фандъкова посочи също, че Столична община изпълнява целенасочено мерки за постигане на устойчиво развитие на града. В рамките на инициативата Конвент на Кметовете през 2012 г. беше разработен План за действие за устойчиво енергийно развитие на Столична община, който предвижда конкретни мерки за намаляване на емисиите СО2 с до 22% до 2020 г.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец